Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

TULEVA TAPAHTUMA

Tällä hetkellä monilla kansoilla on vaikeaa, koska sodat ja sen seuraukset koettelevat väestöä ankarasti. Sotien kärsimistä maista lähdetään pakoon naapurimaihin ensin ja sitten siirrytään kauemmaksi. Myös elintason perässä kilvoitellaan ja siirrytään maasta toiseen. Kaiken myllerryksen seurauksena syntyy monia ahdistavia tilanteita, jotka koskettavat monia valtioita ja kansoja. Terroritekojen pelko ja sen seurausten ennakointi tuottaa paljon ahdistusta kansalaisten keskuudessa. Luonnonkatastrofit ja kulkutaudit, kuten koronavirus jms. lisääntyvät.

Elämme ahdistusten aikaa!

 

Kristuksen tuleminen

Mutta kohta niiden päivien ahdistuksen jälkeen aurinko pimenee, kuu ei anna valoaan, tähdet putoavat taivaalta, ja taivaiden voimat järkkyvät. Silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja kaikki maan sukukunnat parkuvat. He näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suuressa voimassa ja kirkkaudessa. Suuren pasuunan pauhatessa hän lähettää enkelinsä kokoamaan hänen valittunsa neljästä ilmansuunnasta taivasten ääristä toisiin ääriin. (Matt. 24:29-31)

 

(Novum jae jakeelta etenevä kommentaari: Matt. 24:29-31)

29. Ennustus laajenee. Se ei koske enää vain rajoitettua tapahtumaa, esimerkiksi kaupungin valtausta, vaan taivas ja maakin joutuvat liikkeeseen. Vanha maailma häviää antaakseen tilaa uudelle. Voimat, jotka pitävät taivaankappaleita paikoillaan, planeettoja radoillaan, tulevat järkkymään. Maailma kulkee tuhoaan kohti.

30. Koska Kristus ei itse selittänyt, mikä tämä merkki on, on turha yrittää arvata sitä. Joku on sitä mieltä, että Jeesuksen tulemus pilvissä on juuri se merkki. Hän nousi ylös pilven peittäessä hänet opetuslasten näkyvistä (Apt 19-11), ja hän on tuleva takaisin taivaan pilvien päällä (Dan 7:13-14). Nämä ihmiset eivät itke katumuksen vaan epätoivon kyyneliä. "Parkuvat (koptè)", oikeastaan lyövät tuskaisina rintaansa.

31. Muinaisessa Israelissa pasuunat kutsuivat kansan sotaan ja suuriin juhliin tai ilmoittivat uuden kuukauden alkavaksi, 4 Moos 10:1-10; Ps 81:4; Vrt. Jes 27:13. Jumalan pasuuna on mainittu myös 1 Tess 4:16:ssa. Enkelit toteuttavat Jumalan tahdon (13:41). "Neljältä ilmalta", ilmansuunnalta korostaa valittujen kokoamista kaikilta maan kolkilta. On todennäköistä, että kuvaus viittaa pyhien kokoamiseen taivaaseen Kristuksen tullessa takaisin. Eräät kuitenkin uskovat sen viittaavan juutalaisten kokoontumiseen omaan maahansa, mikä on useita kertoja ennustettu Vt:ssa (ks. esim. 5 Moos 30:1-6 ja Jer 23:3-8). Herra karkotti heidät pois, ja hän tuo heidät myös takaisin.

 

Sivun alkuun

©2020 SALAMAN LEIMAHDUS - suntuubi.com